Uz kovačnicu, ljekarnu i ambulantu Tvrđava će u obnovljenim kazamatima zapadne kurtine uskoro dobiti kuhinju, točionicu i kušaonicu vina, te zatvor.
Kako bi se turistima koji posjećuju Tvrđavu omogućilo upoznavanje autohtonih vina sa slavonskobrodskog područja, Turistička zajednica organizirala je u novim prostorima Tvrđave radni sastanak s vinarima, predstavnicima Gospodarske i Obrtničke komore i konzervatorima. Svi su podržali prijedlog Turističke zajednice da u novim tvrđavskim prostorima budu izloženi njihovi proizvodi koji će se uz stručnu pomoć moći kušati i potom kupiti.
- Cilj Turističke zajednice je da svim skupinama turista koje dolaze u grad, pogotovo u Tvrđavu, pokažemo ove prostore i na kraju da ih i ugostimo ovdje ako ima potrebe. Mislim da su kuhinja i uz nju točionica vina idealni prostori koji trebaju unijeti novu živost u Tvrđavu. Paralelno se uređuje i tvrđavski zatvor i sve to planiramo otvoriti u narednih mjesec dana, istaknuo je gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice Mirko Duspara.
U uređenje oko 260 kvadrata prostora u zapadnoj kurtini za kuhinju i kušaonicu vina dosad je utrošeno oko 350.000 kuna što financiraju Grad, Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica.