Sport

15.3.2013.
Posavska Hrvatska

Brod na Savi Marsu slavi

Sport : Brod na Savi Marsu slavi

Početkom drugog dijela prvenstva Treće hrvatske nogometne lige-istok konačno se ostvaruju dugogodišnje želje slavonskobrodskih zaljubljenika u nogomet. Momčad Marsonije hrabro je krenula u nastavak sezone, u dvije utakmice osvojena su četiri boda, ekipa igra lijep, brz nogomet, a ono što je najvažnije - publike je svakom utakmicom sve više. Nakon što se dosadašnji predsjednik Marsonije Dragan Marić povukao s čelnoga mjesta u klubu, vođenje trećeligaša preuzeli su nekadašnji (i sadašnji) navijači, ljudi koji su uz Marsoniju odrasli, veselili se i tugovali zbog nje. Još uvijek nije održana sjednica Skupštine kluba, koju Dalibor Jurišić - Jura najavljuje za sljedećih mjesec dana: - Skupštinu moramo održati kako bi sve dobilo i službenu formu, da se zna tko su osobe i s kojim dužnostima u klubu, a željeli bismo da se što više nogometnih zanesenjaka uključi u rad. Nećemo ograničiti broj onih koji su dobrodošli u Marsoniju, svatko tko želi pomoći je dobrodošao!

Jurišić ističe kako se u posljednje vrijeme najviše radilo na ustrojavanju svih klupskih struktura, kako se ne bi dogodilo potpuno urušavanje. - Najvažnija su organizacijska pitanja i njih rješavamo svakodnevno. Naravno, financije su najveći problem, drago nam je što su Brođani voljni pomoći, bilo da je riječ o donacijama, kupnji ulaznica ili nekom drugom obliku suradnje. Još uvijek tražimo i nekog većeg sponzora, ali izuzetno je važno što nam se publika vraća, što su Brođani prepoznali da stvaramo klub koji će ponovno biti ponos ovoga grada. Na prvoj utakmici proljetnog dijela sezone imali smo 600 gledatelja, na drugoj bilo ih je 900, pa za sljedeću možemo slobodno reći kako očekujemo više od tisuću navijača, što nemaju ni mnogi prvoligaši. Najbitnija nam je potpora Grada, gradske vlasti bi trebale prepoznati što Marsonia znači za cijeli Slavonski Brod. Svjesni smo da sada nema novca, ali nakon izbora, kad se donese novi proračun, gradonačelnik, ma tko on bio, treba se odrediti je li za to da imamo Marsoniju ili ne - kaže Jurišić.

Novo vodstvo kluba najavljuje i sljedeće korake na Stadionu kraj Save, a to su izgradnja sanitarnog čvora za publiku te ponuda u ugostiteljskim sadržajima, a na ljeto će se puna pozornost posvetiti terenu koji je trenutačno u jako lošem stanju.

Na stadionu gledanje utakmice Hrvatska - Srbija

Opsežni poslovi vode se i na marketinškom planu, klupski aktivisti po cijelom gradu prodaju ulaznice, uspostavljena je suradnja s osnovnoškolcima kojima se omogućava besplatan ulaz, no i u tom području još je puno posla o čemu Gabrijel Princip govori: - Marsonia je slavonskobrodski brand! Svaka čast svakom drugom klubu, ali poznato je što je i tko je Marsonia, pa joj trebamo dati dužnu pozornost. Radimo, trudimo se, krećemo s mnogobrojnim akcijama, pa ćemo nastaviti s animiranjem publike, pripremanjem programa za naše vjerne gledatelje i na svakoj utakmici moći će se vidjeti nešto zanimljivo. Želja nam je i organizirati prijateljske utakmice s najboljim klubovima iz regije. Zašto Marsoniji u goste ne bi mogli doći Dinamo, Hajduk, banjalučki Borac... zašto ne bi na stadionu bili koncerti, partyji... Sve su to detalji koji će pokazati gradski, urbani štih Nogometnog kluba Marsonia. Jedan od važnijih planova je i javno gledanje utakmice Hrvatska - Srbija na stadionu, uz veliki videozid i prateće programe. Sve to treba imati za cilj prikupljanje sredstava za naš klub, a s druge strane, Brođani dobivaju nesvakidašnje događaje.

U klubu ističu i da su već prepoznati njihov entuzijazam i želja da se Marsonia digne na višu razinu, pa je tvrtka Ferivi poklonila garnituru dresova za cijelu momčad, pomogla je i Legija-Umag (Raka, Dario, Tiho...) koja je donirala trenirke, javljaju se Brođani iz Zagreba, iz cijeloga svijeta... svi kojima je Marsonia u srcu. Apsolutno svaka pomoć je dobrodošla pa i svaka ulaznica, bilo da stoji 10 ili 20 kuna, puno znači.

Olić i Mandžukić kao zvijezde vodilje

Nakon početnih poteškoća oko organizacije utakmica, sve sjeda na svoje mjesto, što potvrđuje i Marko Rašić: - Ovoga tjedna smo kompletirali momčadi, imamo sve potrebne registracije i dozvole, pa u budućnosti može biti samo bolje, i na organizacijskom ali i igračkom planu. Sada krećemo punim tempom i vidimo da to Brođanima puno znači. Zahvalni smo svakome tko nam je pomogao, izdvojio bih Dragičeviće, oca i sina, koji su cijelim srcem uz Marsoniju. Naravno da su za rad kluba najpotrebniji novci, ali donacije su dobrodošle u bilo kojem obliku - gorivo, prijevoz na utakmice, osvježavajući napitci, sportska oprema...

U Marsoniji ističu ogromnu zahvalnost navijačima koji su svakoj utakmici bodre klub tijekom svih 90 minuta, a da pri tome nijedna baklja ni petarda nije pala na travnjak. Isto tako, jedan od najvažnijih planova je susret s legendarnim reprezentativcima, Ivicom Olićem i Marijem Mandžukićem te dogovor da Marsonijima škola nogometa nosi njihovo ime. - Kada se negdje u svijetu spomene Slavonski Brod, sigurno prva asocijacija neće biti rafinerija nafte ili nešto slično već će svatko tko bar malo zna nešto o sportu i nogometu povezati naš grad s Olom i Mandžom. Oni su naše legende, ambasadori ovoga grada i trebamo se ponositi njima, kao što se i oni trebaju ponositi klubom iz kojeg su krenuli na zvjezdani put! - zaključuje Princip.

Posavska Hrvatska : Tot, Veočić, kajakaši Marsonije, košarkašice Broda na Savi
Tot, Veočić, kajakaši Marsonije, košarkašice Broda na Savi

Svečanost proglašenja i dodjela priznanja

Posavska Hrvatska : Staza koja voli rekorde
Staza koja voli rekorde

Dejan Radanac ponovno je poboljšao hrvatski rekord na 100 kilometara

Posavska Hrvatska : Turnir koji raste
Turnir koji raste

Ukupno 110 ekipa s 1.130 igračica i igrača

Posavska Hrvatska : Osam dana megdana
Osam dana megdana

Publika je gledala sjajne utakmice

Posavska Hrvatska : Sedamdeset peti rođendan
Sedamdeset peti rođendan

Proslava uz nogomet i druženje

Posavska Hrvatska : Za primjer svima
Za primjer svima

Natjecalo se dvjestotinjak mladih sportaša s invaliditetom

Posavska Hrvatska : Marsonia peti put pobjednik
Marsonia peti put pobjednik

Tradicionalno u Ruščici

Posavska Hrvatska : Europsko središte
Europsko središte

Natjecatelji iz 26 zemalja

Posavska Hrvatska : Na vrhunskoj razini
Na vrhunskoj razini

Turniri košarkaša u kolicima, sjedećoj odbojci, visećoj kuglani

Posavska Hrvatska : Mjesto gdje se trebamo vraćati svaki put!
Mjesto gdje se trebamo vraćati svaki put!

Hrvatska - Slovačka 31:18 (17:10)

Posavska Hrvatska : Iz Slavonskog Broda na svjetska prvenstva
Iz Slavonskog Broda na svjetska prvenstva

Obje su već nekoliko godina u sastavu mladih reprezentacija

Posavska Hrvatska : Turnir kakav Slavonskom Brodu treba
Turnir kakav Slavonskom Brodu treba

Nikada u povijesti na susretima osmine završnice nije bilo toliko gledatelja

Posavska Hrvatska : Antonio pobjedu donio
Antonio pobjedu donio

Hrvatska - Mađarska 5:1 (4:1)

Posavska Hrvatska : Gabrijel, europski prvak!
Gabrijel, europski prvak!

Veočić osvojio jedino hrvatsko zlato na prvenstvu

Posavska Hrvatska : "Legionari" i prijatelji
"Legionari" i prijatelji

Sport s tradicijom dužom od 500 godina

Posavska Hrvatska : Za Elina i Pedijatriju
Za Elina i Pedijatriju

Nastupilo je ukupno 68 ekipa