- Danas sam našim gostima pokazala kako se prave široki rezanci i krpice, to se kod nas prije često pravilo, a sad baš i nije tako jer mladima ženama lakše je otići u trgovinu i kupiti gotove makarone. Za tijesto koje se može razviti jednom oklagijom stavim dvoje jaja, 2 do 2,5 decilitra vode, malo soli, malo ulja, i brašna toliko da tijesto bude čvrsto zamijesito. Onda se razvija, pa ostavim pola sata da se malo osuši i režem rezance ili krpice, po želji. To se onda kuha, pa se pravio doručak koji se često jeo, pogotovo kad se nešto radilo. Uz tijesto išla je slanina, kobasica, šunka, sve se to popržilo pa stavljalo na tijesto, a onda i mladi luk... Pravili smo i masni kolač, ili uprosticu, a to je pogača na kojoj se skinula gornja korica, tijesto bi se nožem izrezalo na kockice i gore smo stavljali prženog luka, masti i slanine. Pa smo pravili i cicvaru, žgance... kad se ljudi svega toga najedu, mogu dobro raditi - kazala je Ana Milković ovoga ponedjeljka u Staroj Kapeli, pokazujući gostima način pripreme tjestenine kakav je sve rjeđe može vidjeti.
(Više u tiskanom izdanju Posavske Hrvatske)