Županija

27.3.2020.
Posavska Hrvatska

Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i boravka

Tko kome, i za što, izdaje propusnicu

Županija :  Tko kome, i za što, izdaje propusnicu

Prema odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i boravka, donesenoj u utorak, propusnice za međugradsko prometovanje izdaju:

Poslodavci (odgovorne osobe u pravnim osobama): djelatnicima žurnih i operativnih službi koje sudjeluju u sprječavanju koronavirusa; zaposlenicima zdravstvenih službi, zaposlenicima veterinarskih službi; dostavljačima lijekova i sanitarnih potrepština; dostavljačima osnovnih namirnica i potrepština; zaposlenicima u komunalnim poduzećima vodoopskrbe, odvodnje, opskrbe plinom i strujom; zaštitarskim službama; novinarima; zaposlenim osobama koje rad ne mogu obavljati od kuće.

Liječnici obiteljske medicine: građanima koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb.

Mjerodavni stožeri civilne zaštite: građanima koji moraju kupiti osnovne potrepštine izvan mjesta prebivališta ili boravka; građanima koji moraju pružiti skrb djeci ili starijima izvan mjesta prebivališta ili boravka.

Zahtjev za propusnicu potrebno je dostaviti s osobnim podacima, OIB-om, adresom stanovanja i navedenim razlogom zahtjeva te mjestom i vremenom kretanja. Osobe kojima su propusnice izdane elektronskim putem mogu ih koristiti u pisanom obliku (isprintane) ili u elektroničkom obliku (npr. na mobilnom aparatu). Izdavanje propusnica treba organizirati elektronskim putem ili drugim primjernim putem bez socijalnog kontakta kad god je to moguće.

Iz županijskog Stožera Civilne zaštite apeliraju na građane da propusnice traže u zaista prijeko nužnim situacijama kako bi se omogućilo neometano funkcioniranje svih stožera Civilne zaštite.

Slavonski Brod

 E-mail: stozer@slavonski-brod.hr (uz zahtjev potrebno je priložiti sliku/presliku osobne iskaznice i navesti razlog potrebe odlaska iz mjesta prebivališta)

Nova Gradiška

Putem obrasca na: https://novagradiska.hr/zahtjev-za-propusnicu/

Općina Bebrina

E-mail: stozercz@bebrina.hr ili nazvati 092/3923-480 radnim danom od 12 do 14 sati

Općina Brodski Stupnik

E-mail: stozer.obs@gmail.com ili nazvati 427-554 i/ili 099/300-0088 (propusnice će biti dostavljene e-mailom, moguće ih je preuzeti i osobno u zgradi općinske uprave radnim danom od 8 do 14 sati)

Općina Bukovlje

E-mail: opcina.bukovlje@gmail.com ili nazvati 461-118 ili 276-049 (dostava e-mailom, a moguće i osobno ispred ulaza u zgradu općinske uprave u Bukovlju uz prethodni poziv, u vremenu od 8 do 12 sati)

Općina Cernik

E-mail: opcina@cernik.hr (bit će dostavljene e-mailom, a moguće ih je preuzeti i osobno u općinskoj upravi u Cerniku od 8 do 13 sati; pokucati na prozor ureda)

Općina Davor

E-mail: opcina.davor@sb.t-com.hr (propusnice će biti dostavljene e-mailom, informacije dostupne na telefon 347-333)

Općina Donji Andrijevci

E-mail: opcinadonjiandrijevci@gmail.com (propusnice će biti dostavljene e-mailom)

Općina Dragalić

E-mail: stozerdragalic@gmail.com (poslati zahtjev, uz presliku osobne iskaznice)

Općina Garčin

E-mail: garcin.opcina@gmail.com ili SMS porukom, uz presliku osobne iskaznice, na brojeve 098/263-173, 098/459-270, 099/486-6542 i 099/371-4825 (bit će dostavljene e-mailom ili osobno preuzimanje, radnim danom od 9 do 10 sati, uz prethodnu najavu dolaska)

Općina Gornja Vrba

Eemail: opcina.gornja.vrba@gmail.com (za osobno preuzimanje potrebna je osobna iskaznica)

Općina Gornj Bogićevci

E-mail: opcinagb@gmail.com (informacije na 098/935-8163, 099/524-4511,099/584-8456)

Općina Gundinci

E-mail: opcina-gundinci@sb.t-com.hr ili najaviti dan ranije telefonom na 487-008, 409-195, od 8 do 12 sati

Općina Klakar

E-mail: scz.opcineklakar@gmail.com, do 13 sati (propusnicu nije potrebno printati već može biti spremljena na mobilnom telefonu)

Općina Nova Kapela

E-mail: komunalno@novakapela.hr ili pozivom na 384-015, 384-016, ili putem Vibera 099/5898-135 i 091/5345848 (bit će dostavljene e-mailom, Viberom ili će ih dostaviti pripadnici općinskog Stožera civilne zaštite)

Općina Okučani

E-mail: opcina.okucani.ruzica@gmail.com ili pozivom na 371-001 (bit će dostavljene e-mailom, a moguće i osobno u općinskoj upravi, od 8 do 12 sati, uz najavu na 371-001 i bez prethodnog ulaska u zgradu općine)

Općina Oprisavci

E-mail: ured@opcina-oprisavci.hr (osobe koje nisu u mogućnosti elektronički zatražiti propusnicu mogu se javiti u Općinu radi preuzimanja, poštivajući sve mjere zaštite)

Općina Oriovac

E-mail: zamjenica.nacelnika@oriovac.hr

Općina Podcrkavlje

U prostoru Općine (Trg 108. brigade ZNG 11, od ponedjeljka do petka, od 7 do 15 sati. Za hitne slučajeve, kontakt 099/736 - 9842)

Općina Rešetari

E-mail: civilna-zastita-or@resetari.hr ili faksom 035/367-296

Općina Sibinj

E-mail: opcina.sibinj@sb.t-com.hr (zaprimanje od 8 do 10 sati, propusnice će biti isporučene e-mailom)

Općina Sikirevci

Svaki radni dan u prostorijama općinske uprave od 7 do 15 sati (informacije na telefon 035/481-215)

Općina Slavonski Šamac

E-mail: opcina-sl.samac@sb.t-com.hr (u slučaju potrebe, u prostorima općinske uprave svaki radni dan od 9 do 15 sati, uz mjere zaštite)

Općina Stara Gradiška

E-mail: opcina.stara.gradiska@gmail.com (radnim danom od 8 do 14 sati u zgradi općinske uprave ili digitalnim putem)

Općina Staro Petrovo Selo

E-mail: opcinasps@email.t-com.hr

Općina Velika Kopanica

E-mail: prijava.propusnica@gmail.com (od 8 do 13 sati propusnice se mogu zatražiti i na broj 035/477-465. Iznimno, nakon radnog vremena na 099/437-3898 i 099/433-3722)

Općina Vrbje

E-mail: opcina-vrbje@sb.t-com.hr ili na broj 035/345-228 (dostava e-mailom ili po dogovoru osobnim preuzimanjem u općinskoj upravi od 9 do 12 sati radnim danom)

Općina Vrpolje

E-mail: opcina.vrpolje@gmail.com (propusnice će biti dostavljene elektronskim putem).

Posavska Hrvatska : Trideseta obljetnica prvih višestranačkih izbora
Trideseta obljetnica prvih višestranačkih izbora

U povodu tridesete obljetnice prvih višestranačkih i tajnih izbora u bivšoj općini Brod i konstituiranja prve višestranačke skupštine, u ponedjeljak je u Domu Hvidre udruga Krizni štab Slavonski Brod ...

Posavska Hrvatska : Ponovno u skupštinskim klupama
Ponovno u skupštinskim klupama

Dvadeset i trećoj sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, održanoj u četvrtak, nazočilo je 36 od 42 vijećnika. Nakon održane dvije sjednice putem elektroničke pošte, na ovoj su sjedni ...

Gradski vozi, a županijski od 11. svibnja

Jedna od mjera donesenih s ciljem suzbijanja širenja epidemije koronavirusom bila je obustava javnog prijevoza, a kako je došlo do popuštanja mjera od ponedjeljka, 27. travnja ukinuta je mjera obustav ...

Posavska Hrvatska : Potporama za samozapošljavanje do uspješnog zapošljavanja i održivog poslovanja
Potporama za samozapošljavanje do uspješnog zapošljavanja i održivog poslovanja

U sklopu projekta Suradnja za uspjeh 3, u suradnji Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Brodsko-posavske županije i CTR Razvojne agencije Brodsko-posavske županije, u srijedu je u Gradskoj knjižnici ...

Posavska Hrvatska : Novi ugovor o sufinanciranju programa "Puma"
Novi ugovor o sufinanciranju programa "Puma"

Proteklog petka u županijskoj vijećnici potpisan je Ugovor o sufinanciranju Programa usavršavanja menadžera (Puma), edukacija i stručnih usavršavanja poduzetnika, njihovih zaposlenika i nadarenih stud ...

Posavska Hrvatska : Predstavljeni korisnici i ciljevi uspješnog projekta
Predstavljeni korisnici i ciljevi uspješnog projekta

U sklopu projekta prekogranične suradnje Hrvatska- Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.-2020. Zajedno jači - Razvoj proizvoda i internacionalizacija (Stronger) proteklog petka je u slavonskobrodskoj ...

Posavska Hrvatska : Kultura sjećanja i istine
Kultura sjećanja i istine

Slavonski Brod domaćin je stručnog skupa za učitelje koji stječu znanja i vještine poučavaja o holokaustu

Posavska Hrvatska : Stipendije za 38 studenata medicine
Stipendije za 38 studenata medicine

Potpisivanjem ugovora u Velikoj vijećnici županijske uprave u ponedjeljak je dodijeljeno 38 stipendija, u mjesečnom iznosu od 1.500 kuna tijekom deset mjeseci, studentima medicine s područja Brodsko-p ...

Posavska Hrvatska :  Jednoglasni bez oporbe
Jednoglasni bez oporbe

Predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić (HDZ) odgodio je jučer (četvrtak) početak osamnaeste sjednice Županijske skupštine kako bi se, uz župana Danijela Marušića (HDZ), obratio radnicima tvrtke Đ ...

Posavska Hrvatska : Stotina tisuća kuna za pregled svinja zaklanih u klaonicama
Stotina tisuća kuna za pregled svinja zaklanih u klaonicama

Sporazum o provedbi veterinarsko-zdravstvenog pregleda tovnih svinja zaklanih u registriranim klaonicama u 2019. godini, potpisan u srijedu u županijskoj Velikoj vijećnici s predstavnicima klaonica Ja ...

Posavska Hrvatska : Potrebna komunikacija i suradnja s Hrvatskim vodama i Hrvatskim šumama
Potrebna komunikacija i suradnja s Hrvatskim vodama i Hrvatskim šumama

Provedba Zakona o poljoprivrednom zamljištu, odnosno donošenje Programa raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem te provedba natječaja o zakupu tih zemljišta bile su teme sastanka načelnika op ...

Posavska Hrvatska : Udruga slijepih Brodsko-posavske županije
Udruga slijepih Brodsko-posavske županije

U povodu šezdeset i pete obljetnice osnutka u četvrtak je u Udruzi slijepih Brodsko-posavske županije održana svečana sjednica Skupštine udruge na kojoj su suradnicima udruge i zaslužnim članovima dod ...

Posavska Hrvatska : Donacije za KPA "Marsonia" i HGSS Slavonski Brod
Donacije za KPA "Marsonia" i HGSS Slavonski Brod

Proteklog petka u Klubu podvodnih aktivnosti Marsonia predstavljena je oprema koju je klub dobio u sklopu prekograničnog projekta Jentrap. Uz čamac za potrebe spašavanja ljudi i materijalnih dobara u ...

Posavska Hrvatska : Polaznici ratne škole "Ban Josip Jelačić" u Brodsko-posavskoj županiji
Polaznici ratne škole "Ban Josip Jelačić" u Brodsko-posavskoj županiji

Delegacija pripadnika 22. naraštaja Ratne škole Ban Josip Jelačić, u sklopu redovnog programa terenskog obrazovanja na Hrvatskom vojnom učilištu Dr. Franjo Tuđman, posjetila je u ponedjeljak Brodsko-p ...

Posavska Hrvatska : Spomen i priznanje najboljim policajcima
Spomen i priznanje najboljim policajcima

U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, na inicijativu Policijske uprave brodsko-posavske, u četvrtak je održan prvi Memorijal Šimo Đamić, nazvan po ratnom zapovjedniku jedinice Specijalne pol ...

Posavska Hrvatska : Dva nova vozila za hitne intervencije
Dva nova vozila za hitne intervencije

Zamjenik župana Damir Mirković u ponedjeljak je ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije Branku Godiću predao ključeve dva nova vozila za vozni park Zavoda. Ukupna vrijednost dvaj ...

Posavska Hrvatska : Potpisani ugovori za izradu studijsko-projektne dokumentacije
Potpisani ugovori za izradu studijsko-projektne dokumentacije

U utorak su u velikoj vijećnici županijske uprave tri ugovora za izradu studijsko-projektne dokumentacije za potrebu provedbe gradnje cjelovitog sustava gospodarenja komunalnim otpadom na području Bro ...

Posavska Hrvatska : Prva e-sjednica
Prva e-sjednica

Na šesnaestoj sjednici Županijske skupštine, održanoj u ponedjeljak pod predsjedanjem Pere Ćosića (HDZ), vijećnici su raspravljali o jedanaest točaka dnevnog reda. Većinom glasova usvojeni su prijedlo ...

Posavska Hrvatska : Vi ste junaci Domovinskog rata!
Vi ste junaci Domovinskog rata!

Treću godinu zaredom okupljali su se hrvatski branitelji, sudionici Domovinskog rata, ali i njihovi prijatelji, kako bi obilježili svoj dan